Nyheder

Sådan laver du torsk på en ny og spændende måde

Sponseret reklame
Er du træt af kogt torsk? Det kan hurtigt lugte så fælt, hvis du endnu en gang skal have torskesuppe. Der må simpelthen være andre måde at tilberede din elskede torsk på. Har du hørt om ceviche? Det er en latinamerikansk tilberedningsmetode, som giver dig en smagsoplevelse ud over det sædvanlige. Og så er det så let som ingenting at komme i gang. Læs videre og bliv klogere på, hvordan du kan overraske din partner derhjemme med spændende torsk.


Hvis du har fået en masse torsk på krogen i år, så kræver det også, at man finder nye opskrifter, man kan give sig i kast med, når torsken skal tilberedes. Torskesuppe har nemlig sine begrænsninger, og kogt torsk er ikke just alles favorit. Til gengæld kan du friske din frosne torsk fra fryseren om ved at lave en omgang ceviche til dig og din familie. Det giver hverdagen et lille pift af lime, chili og hvidløg, som I sent vil glemme.


Sådan laver du ceviche

Ceviche er let at lave. Det kræver i princippet bare en masse lime og en masse torsk. Du skal hverken koge eller stege torsken, så det er vigtigt, at du har haft din torsk nedfrossen, inden du bruger den til ceviche. Det mindsker risikoen for de sygdomme, der kan være forbundet med rå fisk.Når du så har torsken foran dig tøet op, så lægger du den i en bakke, krydrer med salt, hvidløg og chili efter behov. Og så begynder du ellers med limen. Du skærer dem over og hælder limesaften over én efter én. Du behøver ikke bruge mange, men det anbefales, at du bruger op imod 5 per filet. Det giver nemlig en rigtig god lime-fiske-sovs til sidst, som på spansk hedder leche de tigre. Det er en delikatesse i Peru.Selvom det er rå torsk, vi har med at gøre, så tilbereder limen torsken på den måde, at det får samme tekstur, som når den bliver stegt. Det er limen, der “koger” torsken, så at sige, ved at ændre i proteinstrukturen. Det giver i øvrigt også en frisk og lækker smag, som du aldrig har smagt før. Sammen med chilien og hvidløget frisker den op. Du kan i øvrigt også spise agurk og rødløg til. Tortilla-chips er også en sikker vinder ved siden af for at give noget knas til den limebløde fisk.


Tag chancen online

Når du så er færdig med din ceviche, kan du jo snildt finde nogle online spillemaskiner, som du kan bruge aftenen på. Når du føler dig frisk og opkvikket, kan det være du er i humør til et roulette spil online. Måske har du samme held i spil, som du har haft med torskefangsten i år. Når du så vinder, kan du fejre det med et shot leche de tigre, tigermælk.Bare sørg for ikke at spille for mere, end du har råd til. Lav et spillebudget for hver måned, så du ikke ender med at bruge flere penge, end du har lyst til. Ellers er det dig, der ender med at ligne en torsk.

Havfrisk Fisk d. 01-10-2020

Tilmed nyhedsbrev

Tilmeld dig nyhedsbrevet på HavFriskFisk og få gode tilbud, tips og tricks til hvordan du bedst tilbereder dine fisk. Eller hvis der sker noget som rundt om i landet som handler om fisk.

Tilmeld dig
vores nyhedsbrev
her!

Endnu kommer der ikke så ofte nyhedsbreve - det sker 3-4 gange om året. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet hvis du ønsker dette.

Få sms når skib er i havn

Du vil modtage en sms, dvs, du skal tilmelde dig hver dag du vil have besked om ankomst.© Havfriskfisk.dk - Apollovej 103 - 6960 Hvide Sande - Email