Nyheder

Trolling fiskeri sætter Bornholm på den anden ende

Allerede inden solen for alvor sætter sit præg på Bornholm er øen i disse dage invaderet af ivrige trolling fiskere, der i weekenden konkurrerer om at fange den største laks i Østersøen.

Gennem de sidste 14 år er stævnet ”Trolling Master Bornholm” vokset fra en mindre event til at involvere flere tusinde deltagere og medfølgende familier og venner, der gennem flere dage sætter de bornholmske farvande på den anden ende i jagten på den største laks og førstepræmien på kr. 100.00 ud af en samlet præmiesum på knap en kvart million kroner.


Hvad skal man så bruge al den laks, der bliver fanget, til. Bornholms Ismejeri har et forslag: Lakse-sorbet serveret som en kold lækker forret.


Lav lakse-sorbet


»Det her er en ret, som man kan lave hjemme ved køkkenbordet. En ismaskine er en fordel, men den kan laves uden. Man hakker røget laks i små stykker, blender med blandt andet sirup og rismælk, tilsætter til citronsaft. Den er lækker med lidt friske asparges og lidt creme fraiche«, fortæller Vibeke Bengtson, der er medstifter af Bornholms Ismejeri.


Bornholms Ismejeri eksperimentere ofte med nye og spændende is varianter. Nogle gange bliver de så stor en succes, at de ligefrem kommer til salg i supermarkederne.


Smag den i Svaneke


»Om vores lakse-sorbet rækker til det ved jeg ikke – men vi har den i vores iscafe i Postgade i Svaneke mens der er Trolling Master. Da vi lavede en Daisy is under Dronning Margrethes besøg på Bornholm, så hittede blandingen af hvid chokolade og hindbær så meget, at du nu kan købe den i landets Fakta-butikker. Det kunne da være sjovt, hvis vores lakse-sorbet også hitter«, siger Vibeke Bengtson.


Opskrifterne fra Bornholms Ismejeri er ingen hemmelighed. For på det lille ismejeri er god gourmet is en passion, som man gerne deler med andre. I bogen »Is for alle« kan man således finde et hav af opskrifter på både klassiske is-varianter og mere eksperimentelle udgaver.


Det populære stævne Trolling Master Bornholm finder sted ved Tejn Havn. Det er 14. gang og stævner trækker deltagere fra USA, Rusland, Ukraine, Finland, Sverige, Norge og naturligvis Danmark. Trolling Master Bornholm, får også deltagelse af seks erhvervsfiskere fra Kystfiskerprojektet og HavFriskFisk.dk på Bornholm.


Knap 400 både deltager.Kilde: PM Schou Kommunikation


Havfrisk Fisk d. 08-05-2018

Tilmed nyhedsbrev

Tilmeld dig nyhedsbrevet på HavFriskFisk og få gode tilbud, tips og tricks til hvordan du bedst tilbereder dine fisk. Eller hvis der sker noget som rundt om i landet som handler om fisk.

Tilmeld dig
vores nyhedsbrev
her!

Endnu kommer der ikke så ofte nyhedsbreve - det sker 3-4 gange om året. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet hvis du ønsker dette.

Få sms når skib er i havn

Du vil modtage en sms, dvs, du skal tilmelde dig hver dag du vil have besked om ankomst.© Havfriskfisk.dk - Apollovej 103 - 6960 Hvide Sande - Email