Nyheder

Fisk er klimavenlig mad

Danskernes madforbrug belaster i gennemsnit klimaet mere end den samlede belastning fra forbruget af el, varme og benzin, så af hensyn til klimaet, er kosten noget vi nødvendigvis skal forholde os mere til i fremtiden.

Set i det store klimaregnestykke, udleder hver dansker 17 tons CO2-ækvivalenter om året, hertil kommer 3 ton fra fødevareforbruget, hvor 75% er fra kød og mejerivarer. Oplysningerne er hentet fra den uafhængige grønne tænketank »Concito´s« nyeste rapport om anbefalingen af en ny strategisk ramme for Danmarks Klimaindsats.


At fødevarerne udgør så stor en del af udledningen af drivhusgasser overrasker sikkert rigtig mange, og årsagen skal findes i produktionen af vores fødevare. Når fødevarer skal produceres, hvad enten de er dyrkede, opdrættede og slagtede, eller på anden vis forarbejdede, medfører det en stor udledning af drivhusgasser. I dette miljøregnskab skal desuden tillægges transport, køling og opbevaring af fødevarerne.


Forbrugerne kan gøre meget selv


Man kunne følge Fiskebranchens opfordring, der i en ny kampagne opfordre danskerne til at spise sæsonens vildtfangede fisk. Man kan hente dem direkte ved kutteren - HavFriskFisk.dk - eller fiskehandleren. Under alle omstændigheder er Dansk fisk en vigtig del af de fødevarere der sætter det laveste klimaaftryk, et aftryk der er med til at bringe Danmark i den rigtige klimaretning.


Se Youtube videoen og bliv lidt klogere på hvilke fødevarer der er klimavenlige.Kilde: Fyens.dk, 2GangeOmUgen og Concito
HavFriskFisk.dk

Havfrisk Fisk d. 23-04-2018

Tilmed nyhedsbrev

Tilmeld dig nyhedsbrevet på HavFriskFisk og få gode tilbud, tips og tricks til hvordan du bedst tilbereder dine fisk. Eller hvis der sker noget som rundt om i landet som handler om fisk.

Tilmeld dig
vores nyhedsbrev
her!

Endnu kommer der ikke så ofte nyhedsbreve - det sker 3-4 gange om året. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet hvis du ønsker dette.

Få sms når skib er i havn

Du vil modtage en sms, dvs, du skal tilmelde dig hver dag du vil have besked om ankomst.© Havfriskfisk.dk - Apollovej 103 - 6960 Hvide Sande - Email