Nyheder

I Norge øger man anbefalingen til fisk til «3 gange om ugen»

Så danskernes fiske-råd om »2 gange om ugen« halter uhjælpeligt bagefter vores norske broderland.

De norske anbefalinger om fisk »3 gange om ugen« er dog først lige blevet forhøjet. En ny norsk undersøgelse har godtgjort, at den yngre generations fiskeindtag i Norge de sidste mange år er faldet støt.


Dette ønsker nordmændene markant at ændre på, blandt andet med kampagner, hvor unge skal udfordres og fristes med en mere moderne udgave af fiskeretter. Fisk i en praktisk, hurtig og gerne med en nem tilberedning, som mere appellererer til de unges livsstil. Målet er at de helt unge igen øger deres fiskeindtag og får dem til at spise endnu mere fisk.


Fisk som giver dem et større indtag af de meget vigtige næringsstoffer, som kan være svære at få fra andre madvarer og som kroppen ikke selv kan producere.


Fisk er særligt rige på D-vitamin, jod og selen. Desuden indeholder især de fede fiskearter sunde fiskeolier, de såkaldte omegaR11;3 fedtsyrer. Disse vitaminer og mineraler er livsvigtige for vores helbred, både fysisk og psykisk.


Derfor kan man i de kommende uger opleve den norske kampagne »3 gange om ugen«, hvor fisk og skaldyr associeres med de yngres oplevelse af hvad der er fristende og »smart food«. Det kan være wraps, burgers, bowls eller hot pots, i det hele taget retter som de unge forbinder med et urbant liv og med street food.


Anbefalingen fra de norske sundhedsmyndigheder lyder nu på 300 til 450 gram ren fisk hver Uge, hvilket betyder fisk »3 gange om ugen« - opfordringen er hermed givet videre til de danske sundhedsmyndigheder.Kilde: Norges sjømatråd, Helsedirektoratet, Sintef og undersøkelsen Ungkost

Havfrisk Fisk d. 15-03-2018

Tilmed nyhedsbrev

Tilmeld dig nyhedsbrevet på HavFriskFisk og få gode tilbud, tips og tricks til hvordan du bedst tilbereder dine fisk. Eller hvis der sker noget som rundt om i landet som handler om fisk.

Tilmeld dig
vores nyhedsbrev
her!

Endnu kommer der ikke så ofte nyhedsbreve - det sker 3-4 gange om året. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet hvis du ønsker dette.

Få sms når skib er i havn

Du vil modtage en sms, dvs, du skal tilmelde dig hver dag du vil have besked om ankomst.© Havfriskfisk.dk - Apollovej 103 - 6960 Hvide Sande - Email